سهم هر شهروند تهرانی از سود بانكی

سهم هر شهروند تهرانی از سود بانكی به گزارش پول من یك اقتصاددان با انتقاد از برخی نزدیكان به قدرت و سودجویان كه افزایش نرخ ارز را دنبال می كنند، اظهار داشت سرانه هر تهرانی در دریافت سود بانكی ۱۰.۵ میلیون تومان می باشد كه رقمی وحشتناك است.



حسین راغفر در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر روند تورم و شاخص های كلان اقتصادی در دولت دوازدهم با توجه به سیاستگذاری ها و برنامه های وزرای پیشنهادی گفت: تورم برنده ها و بازنده هایی دارد كه در ایران همواره افزایش نرخ آن منجر به برنده شدن عده ای می شود كه هم اكنون هم به دنبال این هستند كه این نرخ را افزایش دهند، به این معنا كه تورم ارتباط نزدیكی با سیاست های اقتصادی دارد و باید دید چه سیاست هایی اتخاذ می شود كه هم تولید رونق گیرد و هم تورم كنترل شود.
عضو هیات علمی دانشكده اقتصاد دانشگاه الزهرا افزود: شواهدی وجود ندارد كه دولت بخواهد با سیاستگذاری ها و برنامه های خود زمینه ساز رونق تولید و كنترل تورم شود، ضمن اینكه بتواند تولید را افزایش داده، مصرف را كنترل كند و مانع از رشد تورم شود.
وی معتقد است تورم ریشه های متعددی دارد كه یكی از آنها نظام بانكی است، به این معنا كه سال قبل در كشور رقم قابل توجهی بابت نرخ سود بانكی توزیع شده و سرانه هر تهرانی در دریافت سود بانكی۱۰ و نیم میلیون تومان است كه رقمی وحشتناك به شمار می رود و ناشی از تولید، نوآوری و خلاقیت نیست.
این اقتصاددان خاطرنشان كرد: پرداخت سود بانكی منشاء تورم است، اما عده ای كه آن را پرداخت می كنند، از آن منتفع شده و در كنار افزایش نرخ سود بانكی به دنبال بالا رفتن نرخ ارز هستند و مدام آن را در رسانه ها مطرح كرده و به صورت سازماندهی شده در كریدورهای مجلس حضور می یابند و برای افزایش نرخ ارز رایزنی می كنند، به این معنا كه اكنون افكار عمومی هم كاملا پذیرش افزایش نرخ ارز را دارند، بنابراین باید منتظر افزایش تورم باشیم.
وی ادامه داد: تورم ریشه در سیاست های غلط دولت دارد و نظام مالیاتی را نیز دچار مشكل كرده است، به این معنا كه تولید را تنبیه، هزینه های آن را افزایش و رباخواری و سوداگری را ترغیب می كند.
راغفر افزود: امروز گروه خاصی كه رسانه هم در اختیار دارند و در كانون های قدرت رفت و آمده كرده به دنبال افزایش تورم هستند تا از آن بهره بگیرند.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر آینده رشد اقتصادی نیز گفت: اعتقادی نداریم كه رشد اقتصادی به مفهوم واقعی در ایران شكل گرفته باشد، چراكه بخش عمده ای از آن ناشی از افزایش تولید نفت و به كارگیری ظرفیت های تولید نفت و گاز بوده است. از سوی دیگر رشد صنعت خودرو و واردات حاشیه ای آن نیز در این موضوع اثرگذار بوده و بنابراین با توجه به تحریم هایی كه در راه هستند و محدودیت هایی كه بر سر توسعه برداشت از مخازن و تولید نفت وجود دارد، به نظر نمی رسد كه چشم انداز مناسبی داشته باشد.
راغفر گفت: رشد اقتصادی منجر به افزایش تولید و اشتغال نشده و بنابراین به طور قطع تداوم آن نیز امكانپذیر نیست.
عضو هیات علمی دانشكده اقتصاد دانشگاه الزهرا گفت: منافع عده ای در قدرت، افزایش نرخ ارز را طلب می كند كه به تبع آن افزایش قیمت كالاهای تولیدی و وارداتی رقم خواهد خورد و همین گردونه افزایش نرخ ارز را تشدید می كند و به تورم می انجامد.
 

1396/05/23
22:26:12
5.0 / 5
5637
تگهای خبر: بانك , ارز , آمار , نظام بانكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما