حذف مالیات ارزش افزوده

حذف مالیات ارزش افزوده پول من: مهر نوشت: رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تولیدكننده را مانع جدی پیش روی بخش تولید اعلام نمود و از دو گام جدی مالیاتی برای پشتیبانی از تولید در سال ۹۷ اطلاع داد.



محمدرضا پورابراهیمی، درباره آخرین اقدامات كمیسیون اقتصادی مجلس برای اصلاح قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده به منظور پشتیبانی از كارفرمایان و تولیدكنندگان در سال «حمایت از كالای ایرانی» اظهار داشت: در ایران هم همچون سایر كشورها، دو نوع مالیات بر تولید تحت عنوان مالیات بر عملكرد و مالیات بر مصرف تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده، جاری است.
وی با اشاره به اینكه مالیات بر عملكرد، سالها و از زمان تدوین قانون تجارت از تولیدكنندگان دریافت می شده و شرایط آن متناسب با مقتضیات زمانی طی شده، اضافه كرد: اما مالیات بر ارزش افزوده، مالیات جدیدی در اقتصاد ایران است كه طی یك دهه اخیر با تدوین قانون مربوطه، اجرایی شده و در نهایت به صورت آزمایشی، تابحال ادامه دارد.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس، نقصان در اجرا و عدم وجود زیرساخت های اجرایی لازم را ۲ نقطه ضعف مهم قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده عنوان نمود و اظهار داشت: یكی از اشكالات قانون مالیات بر ارزش افزوده در اجرا، دریافت این نوع مالیات از تولیدكنندگان است؛ به عبارتی به جای اینكه این قانون، مانند خیلی از كشورها، مصرف را هدفگذاری كند، در كشور ما به علت ۲ نقطه ضعف مذكور، بخش تولید را هدفگذاری كرده است.
وی ادامه داد: دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تولیدكننده، خیلی از واحدهای تولید را با مشكلات عدیده مواجه كرده است كه هم واحدهای تولیدی كوچك و متوسط و هم بنگاه های بزرگ صنعتی و تولیدی را دچار مشكل كرد.
پورابراهیمی اظهار داشت: در همین راستا با پیگیری های انجام شده، لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده اوایل سال ۹۶ از سوی دولت به مجلس عرضه شد و ما بر مبنای یك برنامه زمانبندی در كمیسیون اقتصادی طی یكسال كامل این لایحه را مورد بررسی و كارشناسی قرار دادیم تا مجموعه تصمیمات مشترك مجلس و دولت، دو ضعف كلید این قانون یعنی نقص در اجرا و عدم وجود زیرساخت اجرایی را پوشش دهد.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس اضافه كرد: به علت بررسی قانون بودجه ۹۷، بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در كمیسیون اقتصادی مجلس حدود دو ماه به تاخیر افتاد؛ اما در تعطیلات نوروز در كمیته مالیاتی كمیسیون اقتصادی بخش های مهم این لایحه توسط تعدادی از اعضای كمیسیون بررسی و خوشبختانه بخشی از این لایحه جمع بندی شد.
استخراج ۳۰ اشكال قانون مالیات بر ارزش افزوده
وی خاطرنشان كرد: با دعوت از برخی فعالان اقتصادی كه به علت اجرای ناقص مالیات بر ارزش افزوده با مشكلاتی همچون تعطیلی واحد مواجه گشتند، ۳۰ محور اشكالات این قانون احصاء شد و تك تك آنها را در اصلاحیه لحاظ كردیم.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس، درباره نتایج بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: با مشاركت سه تشكل اصلی بخش خصوصی و تعاونی یعنی اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون همه مواد لایحه در كمیته مالیاتی كمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و تلاش كردیم به نحوی مدیریت نماییم كه در عمل مشكلات اجرای قانون پوشش داده شود.
پورابراهیمی با اشاره به اینكه پیش بینی می نماییم لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده تا اواخر اردیبهشت در كمیسیون اقتصادی مجلس نهایی شود و در نوبت بررسی صحن علنی مجلس قرار گیرد اظهار داشت: اگر این لایحه در جهت پشتیبانی از تولید، با اولویت در دستور كار صحن علنی مجلس قرار گیرد حتما آثار آن را در تولید خواهیم دید.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس تصریح كرد: به فعالان اقتصادی قول می دهیم در صورت مساعدت مجلس، لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی تا آخر خردادماه در مجلس تصویب و نهایی می گردد.
وی با اشاره به اینكه با تصویب نهایی لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در مجلس بطور قطع ۹۰ درصد از مشكلات بخش تولید كه ناشی از اجرای ناقص این قانون است، برطرف خواهد شد، اضافه كرد: اصلاح این قانون یكی از اقدامات مهم دولت و مجلس در جهت پشتیبانی از تولید در سال ۹۷ است.
كاهش مالیات بر عملكرد به ۲۰ درصد
پور ابراهیمی ادامه داد: پس از اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، گام بعدی و مهم كمیسیون اقتصادی مجلس در جهت پشتیبانی از تولید در نیمه دوم سال ۹۷ هدفگذاری برای كاهش نرخ مالیات بر عملكرد بنگاه ها است كه در كمك به تولید ملی بسیار مهم خواهد بود.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس با یادآوری اینكه هم اكنون نرخ مالیات بر عملكرد ۲۵ واحد درصد است اظهار داشت: بر مبنای مذاكرات اولیه با دولت پیشنهاد ما كاهش این نرخ به ۲۰ درصد است كه توافقات اولیه با دولت در این خصوص هم انجام شده است تا اصلاح نرخ مالیات بر عملكرد در نیمه دوم سال ۹۷ هم در دستور كار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه با اصلاح و اجرای كامل قانون مالیات بر ارزش افزوده هیچ گونه مالیاتی از تولیدكننده دریافت نمی گردد، اظهار داشت: فلسفه اجرای این قانون هم این است كه به هیچ وجه نباید این نوع مالیات از تولیدكننده دریافت شود؛ اما به علت اجرای ناقص هم اكنون، تولیدكنندگان هم این مالیات را پرداخت می كنند.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس تصریح كرد: هدفگذاری كلان، كاهش مالیات بر تولید و اجرای دقیق دریافت مالیات از مصرف است.

3535

1397/01/14
13:39:29
5.0 / 5
5050
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , تولید , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما