معاون سابق سازمان بورس:

چشم انداز رشد میان مدت بورس، جهش در بازار سرمایه اجتناب ناپذیر است

چشم انداز رشد میان مدت بورس، جهش در بازار سرمایه اجتناب ناپذیر است پول من: معاون سابق سازمان بورس با اشاره به اینكه جهش در بازار سرمایه اجتناب ناپذیر است، اظهار داشت: شركت های بورسی نتوانستند به لحاظ سودسازی و به دست آوردن حاشیه سود ناشی از فاكتورهای اقتصادی، پیش روند.


به گزارش پول من به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، محمودرضا خواجه نصیری اظهار داشت: تغییرات بوجود آمده در فاكتورهای كلان اقتصادی همچون افزایش نرخ ارز وهمچنین شرایط تورمی موجود دركشور هم می تواند منجر به افزایش سود شركتها شده و هم رشد ارزش دارایی آنها را به همراه داشته باشد.
وی اضافه كرد: بررسی ها نشان داده است كه بخش زیادی از سیاست های اجرا شده به منظور كنترل بازار در ماههای اخیر، سبب شده تا صنایع مختلف و شركت های بورسی نتوانند به لحاظ سود سازی و به دست آوردن حاشیه سود ناشی از فاكتورهای اقتصادی، سود پیش بینی شده خویش را محقق كنند.
خواجه نصیری خاطرنشان كرد: این اتفاق در شرایطی رخ داده كه گزارش های ۳ ماهه شركت ها حكایت از آن دارند كه با وجود همه محدودیت ها بازهم رشد سود در شركتها حاصل شده واین افزایش سودآوری شركتها نسبت به ۳ ماه مشابه سال قبل كاملا روشن است.
به گفته وی، هم اكنون به علت تحلیل های كه از ریسك های سیستماتیك ارائه می شود؛ امكان دارد اقبال كمتری برای سرمایه گذاری در بورس وجود داشته باشد؛ اما این به مفهوم پرارزش نبودن سرمایه گذاری در بورس نیست.
خواجه نصیری خاطرنشان كرد: علی رغم اینكه تمام دارایی موجود دركشور همچون مسكن، طلا و... خویش را با تغییرات بوجود آمده تطبیق داده و رشد كرده اند؛ اما این اتفاق در بورس رخ نداده و شاید این رشد با یك تاخیر زمانی در بورس به وجود آمد.
به گفته معاون سابق سازمان بورس و اوراق بهادار، با تعیین تكلیف بخش زیادی ازاین مسایل و همینطور سیاستهای كه پیش بینی می گردد در آینده، در مورد شركتها و وضعیت آنها گرفته شود؛ بحث مربوط به افزایش سودآوری شركتها و به دست آوردن نتایج بازدهی در تحلیل های كلان اجتناب ناپذیر است؛ ازاین رو اگر ما نگاه میان مدت به بازار سرمایه داشته باشیم، این اتفاق دریك دوره میان مدت رخ خواهد دادو بازده بوجود آمده قابل توجه است.
خواجه نصیری تصریح كرد: نگاهی دقیق تر به تاریخچه بازار سهام نشان داده است كه متعاقب هر جهش قیمت ارز و افزایش قیمت دارایی ها این مساله افزایش خویش را در بورس نشان داده و منجر به رشد نمایی شاخص بورس شده است؛ ازاین رو جهش در بورس اجتناب ناپذیراست.
معاون سابق نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس با اشاره به اینكه این اتفاق در حقیقت یك نگاه دراز مدت تر لازم دارد، تصریح كرد: شاید امروز سرمایه گذاری در بورس برای كسانی كه به دنبال سرمایه گذاری كوتاه مدت هستند، درمقایسه با سایر فرصت های سرمایه گذاری كمتر جذابیت داشته باشد؛ اما بی گمان در بلندمدت این بازده خویش را در بورس نشان خواهد داد.
فرصت سرمایه گذاری در بورس
به گفته خواجه نصیری، هم اكنون عدم تطبیق قیمت ها و ارزشها در بورس به صورت بالقوه، فرصتی تلقی می گردد كه می تواند سرمایه گذارانی كه نگاه عمیق تری به فعالیت های اقتصادی دارند را به سمت بازار سوق دهد؛ البته هم اكنون با عنایت به مجموعه اخباری كه میتواند نگرانی سرمایه گذاران را برای آینده تولید كند؛ به نظر می آید ما مانعی را برای ورود نقدینگی به بازار سرمایه داریم اما وجود این نگرانی ها به مفهوم عدم تولید بازدهی و ارزش در سهام شركتها نیست.
وی خاطرنشان كرد: با هر سناریو یی كه در نظر باشد به واسطه تغییر نگرانی ها و تثبیت شرایط، سودآوری شركتها رخ خواهد داد و حتی در شرایط فعلی و با فرض حفظ سیاست های ارزی در كشور و محدودیت هایی كه برای قیمتگذاری كالاها در كشور اتفاق می افتد هم ؛شرایط فعلی نسبت به وضعیت سالهای قبل شرایط بهتری برای شركتها است و قیمت فروش و ارزش آنها افزایش خواهد یافت و این مهم چیزی است كه به وضوح در گزارشات ۳ ماهه قابل مشاهد ه است.
خواجه نصیری اظهار داشت: با این وجود سرمایه گذاران هوشمند كه نگاه میان مدت به بازار داشته و تفكر میان مدت آنها هدایتگر تصمیم سازی آنها در حوزه سرمایه گذاری است؛ می توانند در این بازار سرمایه گذاری كنند و بطور قطع سفته بازی و نوسان گیری كوتاه مدت در بازارطی چند ماه اینده سفارش نمی گردد.
فرصت های قابل اتكا سرمایه گذاری
به اعتقاد وی، نگاه سرمایه گذار دراز مدت مبتنی بر داده های مالی شركتها و بازده و مزیت آنها كه در دارایی ارزی و نرخ فروش آنها قابل رصد كردن است؛ می تواند نماگر خوبی برای انتخاب فرصت های سرمایه گذاری باشد و همینطور برای كسانی كه نگاه میان مدت تری به بازار دارند فرصتهایی را تولید كند كه نسبت به سایر بازارها فرصت قابل اتكاتری باشد.
خواجه نصیری با عنایت به اینكه راهكارهای كنترل نقدینگی و كنترل بازار وجلوگیری از رشد بازارهای موازی تابحال پاسخگو نبوده و سیاست های كنترلی به ترتیب فعلی هم نتوانسته نتایج لازم را به بار آورد تصریح كرد: دیر یا زود، سیاست ها به سمت استفاده از ابزارهای جایگزین بهتر میل خواهد نمود و اگر این اتفاق با پشتیبانی از بازار سرمایه و بهبود سودآوری شركتها رخ دهد و در مقابل دیدگاه سیاست گذاران، نگاه راهگشا به سمت بازار سرمایه باشد كه اكنون به نظر می آید این سیاست ها شروع شده و این تفكرها در حال شكل گیری است و می تواند حل معضل نقدینگی و صدماتی كه از نقدینگی سرگردان به فضای اقتصادی كشور می زند را تسریع كند.
وی اضافه كرد: سفارش به همه سیاست گذاران اقتصادی كشور این است كه به تنها و بهترین چاره معضل اقتصادی كه همانا سیاستگذاری مبتنی بر جذب نقدینگی در بازار سرمایه و پشتیبانی از شركتها و جلوگیری از تولید فضای رانتی است، توجه كرده و بكوشند تا سیاستها را با آن همسو كنند.

1397/05/04
18:22:36
5.0 / 5
4560
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , اوراق بهادار , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما