در شورای گفتگو مطرح شد؛

واكنش باردیگر بانك مركزی به تخلف یك صرافی در سامانه نیما

واكنش باردیگر بانك مركزی به تخلف یك صرافی در سامانه نیما پول من: مدیر اداره صادرات بانك مركزی در واكنش به اخبار تخلف یك صرافی در سامانه نیما اظهار داشت: این سامانه قدرت رصد منابع ارزی را به بانك مركزی داده و نباید به خاطر یك تخلف اصل كاركرد نیما را مخدوش كرد.



به گزارش پول من به نقل از مهر، صمد كریمی در جلسه امشب (دوشنبه ۱۰ تیرماه) شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به اتفاق اخیری در یكی از صرافی ها در خصوص تخلف در سامانه نیما كه در گزارش اختصاصی خبرگزاری مهر تحت عنوان «جزئیات تخلف چندصد میلیاردی صرافان در سامانه نیما» مطرح شده بود، اظهار داشت: نباید سامانه ای را كه ۱۸ میلیارد دلار در آن انتقال مالی انجام شده است را با یك اتفاق قضاوت كرد چونكه بانك مركزی از همان ابتدا به صادر كنندگان و وارد كنندگان اعلام نموده تا اگر به كارگزار اعتماد ندارند به او ریال نداده و به حسابش پیش از دریافت ارز، واریز نداشته باشند.
مدیر اداره صادرات بانك مركزی اضافه كرد: در واقع آگهی بانك مركزی به خریداران ارز از سامانه نیما این بوده كه ابتدا ارز را در حساب خود رؤیت كنید و سپس ریال آنرا پرداخت نمائید. بدین سبب سامانه نیما تابحال هم توانسته كاركرد مناسب خودرا داشته باشد.
وی اشاره كرد: رفتار بانك مركزی كاملاً كمك كننده به صادركنندگان بوده و از شروع اردیبهشت ماه صادر كنندگان می توانند ارز خودرا بدون سیستم بانكی و مراجعه به صرافی ها به صورت مستقیم به وارد كنندگان واگذار نمایند. این در شرایطی است كه صادر كننده نیز باید همكاری لازم را در بازگشت ارز صادراتی خود داشته باشد تا تأمین نیازهای ارزی به خوبی صورت گیرد.
كریمی با تاكید بر اینكه بانك مركزی از شرایط و ضوابطی كه برای بازگشت ارز حاصل از صادرات در بخشنامه اخیر خود مقرر كرده كوتاه نخواهد آمد، اشاره كرد: این بخشنامه باید برقرار باشد و اعداد تعیین شده را نمی توان حذف نمود.
وی درباب تغییرات مورد درخواست بخش خصوصی همچون حذف حدود تعیین شده برای بازگشت ارز صادراتی اظهار داشت: بانك مركزی با این مساله مخالف است و البته صادر كنندگانی نیز متقاضی ارائه ارز بیشتر از حدود تعیین شده در سامانه نیما بودند كه مجوز آن ارائه شده است اما با عنایت به اینكه باید نیازهای وارداتی كشور را تأمین نماییم نمی توان ضرایب را تغییر داد.
این مقام مسئول در بانك مركزی به بیان آماری درباب میزان بازگشت ارز در سامانه نیما پرداخت و اشاره كرد: از شروع راه اندازی سامانه نیما ۱۸ میلیارد یورو نقل و انتقالات مالی انجام شده كه این رقم از شروع امسال تابحال ۵ میلیارد یورو بوده است. بدین سبب سامانه نیما به بانك مركزی این قدرت را داده تا منابع ارزی كشور را رصد و نیازهای ارزی كشور را هم پوشش دهد.
وی گفت: از شروع امسال تابحال فقط شركت های كوچك و متوسط یك میلیارد دلار در سامانه نیما عرضه نموده اند.
كریمی درانتها باز هم مخالفت بانك مركزی در خصوص صادرات ریالی به عراق و افغانستان را اعلام و اشاره كرد: بانك مركزی الگوهای مختلف را بررسی نموده و با پیشنهادات مطرح شده درباب پذیرش صادرات ریالی به این دو كشور مخالف است چونكه هیچیك از تجار خارجی نمی توانند ریال تولید كنند.
وی گفت: صرافان افغانستانی خود اعلام می كنند كه تجار ایرانی هستند كه به دنبال مبادلات ریالی بوده اند و این در شرایطی است كه عمده تجارت در منطقه با كشورهای همسایه است و تنها با پاكستان به صورت رسمی ۱.۵ میلیارد دلار و به صورت غیر رسمی ۳.۵ میلیارد دلار تجارت داریم در صورتیكه منابع بانك اجازه صادرات ریالی را نمی دهد.

1398/04/11
13:42:11
5.0 / 5
4278
تگهای خبر: آمار , ارز , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما