پژوهشگر حوزه پول و بانك اعلام كرد:

ریشه اصلی خلق پول، سیاستهای غلط بانك مركزی است

ریشه اصلی خلق پول، سیاستهای غلط بانك مركزی است پژوهشگر حوزه پولی با اعلان اینکه ریشه اصلی خلق پول، سیاستهای غلط بانک مرکزی است، اظهار داشت: بانک مرکزی اهرم هایی دارد که قادر می باشد بانکهایی که فعالیت غیرمولد داشته و خلق پول می کنند را کنترل کند.



به گزارش پول من به نقل از مهر، حسین درودیان عصر امروز در نشست تخصصی «قوه قضائیه، خلق پول و صیانت از حقوق عامه» با اشاره به اینکه خلق پول، یک موضوع فرعی در تسهیلات دهی است و باید مراقبت لازم صورت گیرد تا پول خلق شده به دست کسانی برسد که از این پول ثروت تولید می کنند؛ البته منفعت باید به صورت حداکثری بین مردم توزیع شود ولی کاربرد و استفاده از آن نباید گسترش یابد.
پژوهشگر حوزه پول و بانک اضافه کرد: خلق پول در اقتصاد ایران به کرات صورت گرفته و نوع مصرفی که پیدا کرده، کاملاً غیرمولد و غیر توسعه ای بوده است؛ به نحوی که اشخاص غیرکارآفرین این وام ها را دریافت کرده و اصل تسهیلات کلان را به این سمت برده اند که به این افراد، وام تعلق گیرد؛ این در شرایطی است که تسهیلات مذکور وثیقه نیز ندارد.
وی خاطرنشان کرد: مسئولیت اصلی در این رابطه با بانک مرکزی است؛ چونکه هر چیزی را با دار و درفش نمی توان کنترل کرد؛ بلکه بانک مرکزی اهرم هایی دارد که می تواند بانک هایی که فعالیت غیرمولد و غیرتوسعه ای داشته و خلق پول دارند را کنترل نموده و کاری کند که آرام آرام بدون برخورد قضائی، ریشه متخلفان خشک شود و البته بانکهای خوب نیز تبدیل به بانکهای قوی شوند.
به گفته درودیان، بانک مرکزی ژاپن اولویت ها را تعیین می کند و برمبنای آن اولویت، اجازه می دهند که بانک ایجاد شعبه کند؛ پس این ابزارهای نظارتی دست بانک مرکزی است؛ بااینکه روابط و مناسبات پولی که بانک مرکزی با خود بانک ها دارد هم مهمست و بانک ها خیلی وقت ها به پول بانک مرکزی نیاز دارند؛ ازاین رو بانک مرکزی می تواند به صورت ترجیحی این پول را به بانک ها بدهد و اگر بانکی بد عمل می کند، باید نرخ سود بالایی بدهد که این خودرا در صورتهای مالی و سود و زیان بانک نشان داده است.
وی عنوان کرد: وقتی که سیاستگذاری بانک مرکزی درست باشد، آرام آرام بانکی که بد عمل می کند، سودآوری خودرا از دست می دهد و کوچک می شود؛ ازاین رو اینجا جای ورود قوه قضائیه است که باید بر روی جزئیات فعالیت بانک ها وارد شود.
درودیان اظهار داشت: مگر قوه قضائیه چقدر می تواند که برخورد با نظام بانکی داشته باشد؟ در صورتی که چارچوب سیاستگذاری بانکی باید درست باشد و بازی باید درست طراحی شود؛ در صورتی که وقتی بازی غلط است، شأن مقام اجرائی و سیاستگذاری درست در نظر گرفته نشده و نمی تواند نظارت مکفی داشته باشد.
این پژوهشگر حوزه پول و بانک اظهار داشت: مهمترین نکته این است که بانکداری امروز، یک فعالیت حاکمیتی است و بانک ها دائماً می گویند که یک بنگاه هستیم که نباید بر آنها نظارت شود؛ ولی اگر کم هم آوردند از بانک مرکزی منابع می گیرند.
وی اضافه کرد: قدرت خلق پول عالی ترین درجه آفرینش دولت می باشد و این یک امر حاکمیتی و بالاترین شئون حاکمیتی است؛ منافع و مصارف خلق پول را باید بومی سازی کرد؛ این در حیطه توان بانک مرکزی است و او می تواند که اگر بخواهد از اهرمها استفاده نماید تا منافع خلق پول به نفع حداکثری توزیع شود.
درودیان اعتقاد دارد کسانی که جریان خصوصی سازی بانک ها را شروع کردند، در پیشگاه افکار عمومی باید مواخذه شوند که چرا این رویه را بنیان گذاری کردند.

1399/10/03
21:28:00
2.5 / 5
1213
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
مش قربونعلی:
از پدری کشاورز-لوله کشی بی سواد تا مجتمع تجاری اوپال تنها با تفکر و فرشتگان
مجتبی مقیم امانی و پسر تازه به دوران رسیده اش علیرضا مقیم امانی رو سرچ کنید.

فقط بالای ۳۰ فقره سند بنام خودش در سعادت آباد تهران دارد بغیر از اسنادی که بنام پسر و همسرش و وابستگان افراد ذی نفوذ در دستگاههای مختلف بعنوان رشوه انتقال داده ، حسابهای بانکی خود را در داخل کشور خالی و به ارز و سکه تبدیل کرده و در خارج از کشور و در کانادا با پول مردم سرمایه گذاری کرده است.(اقامت کانادا رو گرفته)در حالیکه برادرانش زندگی متوسط رو به پایینی دارند؟!!!
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما