انتقال تمامی پرونده های وام ازدواج و فرزندآوری بانک آینده به بانک ملی
به گزارش پول من، معاون نظارت بانک مرکزی اعلام نمود: تمامی متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری که پیشتر در بانک آینده ثبت نام کرده بودند، نگران اعتبار ثبت نام خود نباشند؛ چونکه تمامی این پرونده ها به بانک ملی منتقل می شود و روند پرداخت تسهیلات ادامه خواهد داشت.
به گزارش پول من به نقل از ایسنا، فرشاد محمدپور، معاون نظارت بانک مرکزی، در میزگرد خبری صدا و سیما اظهار کرد: تمام افرادی که برای دریافت وام ازدواج یا وام فرزندآوری نام نویسی کرده اند، ثبت نامشان معتبر است و تمامی پرونده ها به بانک ملی منتقل می شود.
به گفته وی، حتی متقاضیانی که یک ماه پیش در بانک آینده برای این تسهیلات نام نویسی کرده بودند، مشمول این انتقال خواهند بود.
محمدپور با اشاره به وضعیت تسهیلات بانک آینده اضافه کرد: مجموع تسهیلات این بانک حدود ۱۷۰ همت است که از این میزان، حدود ۳۰ تا ۴۰ همت تسهیلات جاری و بدون مشکل محسوب می شوند. بخش عمده تسهیلات پرداختی، وام های خردی است که طی سالیان اخیر در قالب وام های تکلیفی همچون ازدواج و فرزندآوری به مردم پرداخت شده است.
وی اشاره کرد: در چهار تا شش سال گذشته، بانک مرکزی پرداخت تسهیلات کلان و به اشخاص مرتبط را برای بانک آینده ممنوع کرده بود. این تصمیم یکی از عوامل مهمی بود که از افزایش ناترازی این بانک جلوگیری کرد. در عین حال، پرداخت تسهیلات خرد و تکلیفی بازهم ادامه داشت.
معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی، با اشاره به وضعیت «کفایت سرمایه» بانکها اظهار داشت: کفایت سرمایه مهم ترین شاخص سنجش سلامت مالی بانک هاست. برمبنای مقررات فعلی، حداقل نسبت کفایت سرمایه باید ۸ درصد باشد، در صورتیکه معیارهای بین المللی این نسبت را حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد تعیین کرده اند.
محمدپور اضافه کرد: اکنون میانگین نسبت کفایت سرمایه در نظام بانکی کشور ۱.۳۶ درصد است، در صورتیکه این شاخص طی بالاتر از ۱۰ سال قبل منفی بوده است. با اقدامات انجام شده در سالیان اخیر، وضعیت تا حدودی بهبود یافته است. اگر بانک آینده را که نسبت کفایت سرمایه منفی ۶۰۰ درصد دارد از محاسبات حذف نماییم، میانگین کفایت سرمایه شبکه بانکی به حدود ۵ درصد می رسد که حدود سه و نیم برابر رقم فعلی است.
او با اشاره به نقش بانک آینده در تضعیف شاخصهای بانکی کشور اظهار داشت: حدود ۴۲ درصد از اضافه برداشت نظام بانکی و ۴۱ درصد از ناترازی سرمایه بانکها در ارتباط با بانک آینده است. حذف این بانک از محاسبات، تصویر واقعی تری از وضعیت نظام بانکی ارائه می کند، چونکه شاخصهای این بانک مانند داده پرت عمل می کرد و سبب می شد وضعیت کلی نظام بانکی بدتر از واقعیت به نظر برسد.
معاون بانک مرکزی در انتها تاکید کرد: از سال ۱۳۹۹ تاکنون، تعداد بانکهای ناتراز از ۱۴ بانک به ۶ بانک کم شده است. بانک آینده هم باتوجه به ناترازی غیرقابل اصلاح خود از این لیست خارج شده است. برمبنای برنامه هفتم توسعه، هدف بانک مرکزی رساندن نسبت کفایت سرمایه نظام بانکی به ۸ درصد تا آخر سال ۱۴۰۷ است.
به اجمال، محمدپور ضمن اشاره به وضعیت تسهیلات بانک آینده افزود: مجموع تسهیلات این بانک حدود ۱۷۰ همت است که از این مقدار، حدود ۳۰ تا ۴۰ همت تسهیلات جاری و بدون مشکل محسوب می شوند. با اقدامات انجام شده در سالیان اخیر، وضعیت تا حدودی بهبود یافته است.
منبع: pooleman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنت کاربران پول من در مورد این مطلب