گزارش های بانک مرکزی بازار مسکن را متشنج کرده است

گزارش های بانک مرکزی بازار مسکن را متشنج کرده است پول من: رییس اتحادیه مشاوران املاک معتقد می باشد گزارش های منتشره بانک مرکزی و مرکز آمار وضعیت بازار مسکن را متشنج کرده است.



به گزارش پول من به نقل از مهر، تورم نقطه به نقطه (نسبت به ماه مشابه سال قبل) مسکن در آبان ماه امسال ۲۰.۲ درصد از طرف مرکز آمار ایران اعلام شده است. به این معنا که خریداران تهرانی مسکن در آبان امسال باید بطور متوسط بیش از ۲۰ درصد نسبت به آبان سال قبل برای خرید مسکن هزینه کنند.
این مرکز تورم سالانه مسکن (۱۲ ماهه منتهی به آبان امسال) را ۵۱.۸ درصد اعلام نموده است؛ تورم ماهانه مسکن در آبان نسبت به مهر نیز منفی نیم درصد بوده است.
تورم مسکن؛ بانک مرکزی: ۱۷.۷ درصد / ‏‬ مرکز آمار: ۲۰.۲ درصد
بانک مرکزی نیز در گزارشی، افزایش قیمت مسکن در آبان امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل (آبان ۱۳۹۹) را ۱۷.۷ درصد و اندکی کمتر از تورم نقطه به نقطه مسکن که مرکز آمار منتشر نموده، اعلام نموده است.
این بانک متوسط قیمت مسکن در آبان امسال در تهران را بیش از ۳۲ میلیون تومان در هر متر مربع عنوان کرده است.
منبع گزارش های هر دو نهاد (مرکز آمار ایران و بانک مرکزی) سامانه معاملات املاک و مستغلات است که در اختیار شبکه مشاوران املاک بوده و معاملات مسکن که در دفاتر مشاوران املاک رخ می دهد، در این سامانه ثبت می شود.
این در حالی است که قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک قبل از این در نشست خبری گفته بود تنها ۶۰ درصد معاملات مسکن در سامانه مذکور که در اختیار اتاق اصناف ایران بوده و این اتاق، اطلاعات آنرا به سایر دستگاهها همچون وزارت صمت، راه و شهرسازی، بانک مرکزی و مرکز آمار ارائه می دهد، ثبت می شود.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک: گزارش های بانک مرکزی و مرکز آمار از بازار مسکن را قبول ندارم
مصطفی قلی خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تأثیر گزارش بازار مسکن بانک مرکزی بر وضعیت فعلی این بازار اظهار داشت: از دولت یازدهم به بعد بانک مرکزی مبادرت به انتشار گزارش وضعیت بازار مسکن در هر ماه کرده است. به نظر بنده داده های مرکز آمار ایران و بانک مرکزی اشتباه است.
وی با تاکید بر این که گزارش های بازار مسکن بانک مرکزی، این بازار را متشنج می کند، اضافه کرد: بازار مسکن یک پروسه آزاد دارد و بصورت اتوماتیک خودرا کنترل می کند اما گزارش هایی که بانک مرکزی و مرکز آمار در این خصوص ارائه می دهند، این خودکنترلی را از بین برده و سبب متشنج شدن آن شده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران اشاره کرد: بعنوان مثال در خرداد سال قبل بانک مرکزی از افزایش ۴۸ درصدی متوسط قیمت مسکن در تهران آگاهی داده بود در صورتیکه برآورد ما از افزایش ۱۵ درصدی قیمت ها بود اما با جو سازی بانک مرکزی، افزایش قیمت ها ناگهان به ۹۰ درصد رسید.
تعیین سقف اجاره بها از طرف ستاد کرونا اشتباه بود
قلی خسروی به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص تعیین سقف ۲۵ درصدی اجاره بها اشاره و تاکید کرد: این مصوبه سبب شد تا صاحب خانه هایی که علاقه ای به افزایش ۲۵ درصدی اجاره بها نداشته باشند، این اقدام را انجام دهند. حتی افزایش اجاره بها به ۶۵ درصد هم رسیده است.
وی درباب شائبه تأثیر مشاوران املاک بر افزایش قیمت مسکن، افزود: مشاوران املاک برنامه ریز و سیاستگذار بازار مسکن نیستند و باید وزارت راه و شهرسازی در این خصوص پاسخگو باشد اما مردم فکر می کنند مشاوران املاک قیمت را گران می کنند اما ما کاره ای نیستیم و فقط دلال هستیم.
بنگاهی ها عامل گرانی مسکن نیستند
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران گفت: اگر از مشاور املاک بپرسید قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در منطقه فعالیت شما چه مقدار است، می گوید متری ۴۰ میلیون تومان. حال اگر از وی بخواهید ملک شما را متری ۸۰ میلیون تومان به فروش برساند، مشاور املاک زیر بار نمی رود.
قلی خسروی بیان کرد: اما اگر از وی بخواهید آن ملک را متری ۳۸ میلیون تومان بفروشد، بلافاصله استقبال می کند چون می خواهد کمیسیون از خرید و فروش بگیرد.
وی درباب طرح اخیر کمیسیون عمران مجلس در خصوص ساماندهی مشاوران املاک، عنوان کرد: بنده با این طرح مشکلی ندارم اما سبب می شود تا به وضعیت بازار مسکن دامن زده شود. برخی نمایندگان مجلس تاکید می کنند مشاوران املاک قیمت مسکن را گران کرده است اما اینگونه نیست. ضمن این که مذاکره ای با صنف مشاوران املاک درباب این طرح تا حالا صورت نگرفته است.


منبع:

1400/09/17
10:12:19
5.0 / 5
708
تگهای خبر: آمار , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما