از بین ۵۰۰ شركت برتر ایران

بانک ها بیشترین درآمد و پتروشیمی ها بیشترین صادرات را دارند

بانک ها بیشترین درآمد و پتروشیمی ها بیشترین صادرات را دارند به گزارش پول من، معاون مشاوره و تحقیق سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به اینکه از بین ۵۰۰ شرکت برتر ایران، بانکها بیشترین درآمد و پتروشیمی ها بیشترین صادرات را دارند، اظهار داشت: شاخص بازده فروش یا حاشیه سود نشان داده است که حاشیه سود شرکتهای سرمایه گذاری مالی ۸۲ درصد، محصولات کانی و غیر فلزی ۵۰ درصد، فلزات اساسی مثل فولاد مبارکه ۴۴ درصد و متوسط حاشیه سود کل شرکت ها ۲۴ درصد است.


به گزارش پول من به نقل از ایسنا، مجید درویش در نشست خبری بیست و پنجمین سال رتبه بندی شرکتهای برتر، اظهار نمود: همه بنگاه های اقتصادی شامل شرکتهای تولیدی و خدماتی در این رتبه بندی بررسی می شوند. روش رتبه بندی مشابه فورچون است که ۵۰۰ شرکت برتر دنیا را معرفی می کند. بررسی ها نشان داده است فقط یک یا دو کشور تولید ناخالص داخلی بیشتر از حجم فروش شرکت اول فورچون دارند.
به گفته وی در سطح جهانی از نظر میزان درآمد بررسی سهم کشورها در لیست فورچون ۵۰۰ نشان داده است ۳۰ درصد شرکتهای بزرگ دنیا در آمریکا، ۲۸ درصد در چین، ۹.۳ درصد در ژاپن و ۵.۸ درصد در آلمان هستند و فرانسه و بریتانیا در رتبه های بعدی قرار دارند. رتبه بندی تولید ناخالص داخلی کشورها هم به همین ترتیب است که نشان داده است کشورهایی که شرکتهای بزرگ دارند، تولید ناخالص داخلی بیشتر و توان اقتصادی بالاتر دارند.
درویش با اشاره به اینکه سهم بالایی از صادرات غیرنفتی و اشتغالزایی در ارتباط با ۵۰۰ شرکت برتر کشور است، خاطرنشان کرد: بر مبنای رتبه بندی سال قبل ارزش افزوده ۵۰۰ شرکت، ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی و فروش آنها هم ۵۲ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.
همچنین به قول وی بر مبنای عملکرد سال ۱۳۹۹ شرکت ها، رشد تولید ناخالص داخلی اقتصاد ایران یک درصد بود، اما رشد واقعی فروش ۵۰۰ شرکت برتر، یعنی با حذف اثر تورم که نشان دهنده رشد تولید باشد، ۲۵.۶ درصد بوده است. این وضعیت نشان داده است ۵۰۰ شرکت برتر مثل لوکوموتیو برای اقتصاد کشور عمل کرده اند.
معاون مشاوره و تحقیق سازمان مدیریت صنعتی در ادامه در رابطه با وضعیت برخی رشته های صنعتی اظهار داشت: بررسی ها نشان داده است در ۵۰۰ شرکت برتر، شرکت بزرگ در صنعت نساجی وجود ندارد و در توریسم هم ضعیف هستیم. همینطور مقایسه گروه ها نشان می دهد، بانکها و پتروشیمی ها قوی ترین گروه هستند که ۱۶.۵ و ۱۵.۳ درصد درآمد این ۵۰۰ شرکت را می سازند. گروههای بعدی به ترتیب فلزات اساسی، شرکتهای چندرشته ای و فرآورده های نفتی هستند.
به گفته وی در شاخص صادرات هم پتروشیمی اول است که ۵۰ درصد صادرات ۵۰۰ شرکت را به خود مختص کرده است.
درویش با اشاره به اینکه فروش نخستین شرکت ترکیه ۲.۵ برابر و نخستین شرکت دنیا ۷۹ برابر ایران است، اظهار نمود: شاخص بازده فروش یا حاشیه سود نشان داده است که حاشیه سود شرکتهای سرمایه گذاری مالی ۸۲ درصد، محصولات کانی و غیر فلزی ۵۰ درصد، فلزات اساسی مثل فولاد مبارکه ۴۴ درصد و متوسط حاشیه سود کل شرکت ها ۲۴ درصد است.
وی در انتها تصریح کرد: شرکت هایی که تمایل دارند در رتبه بندی سال جاری شرکت نمایند تا آخر شهریور فرصت دارند اطلاعات خویش را به سازمان مدیریت صنعتی ارسال نمایند.



1401/06/14
11:06:03
5.0 / 5
453
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بانك , تورم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما