چرا سهم مشاغل خانگی در اقتصاد باید بیشتر شود؟
به گزارش پول من، در حالیکه ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای دنیا را مشاغل خانگی به خود اختصاص داده، وزیر کار می گوید آمار اشتغال خانگی در کشور رضایت بخش نیست و حدود چهار درصد مشاغل کشور، خانگی هستند که این سهم باید افزایش یابد.
به گزارش پول من به نقل از ایسنا، مشاغل خانگی هر نوع فعالیت اقتصادی می باشد که در فضای منزل و با سرمایه اندک قابل راه اندازی است. این شغل ها به علت ماهیت خود به فضای زیادی نسبت به سایر کسب و کارها نیاز ندارند و عمده گروه های هدف مشاغل خانگی را زنان سرپرست خانوار، کارافرینان، معلولان، بازنشستگان و روستاییان می سازند.
امروزه کسب و کارهای خانگی در کشورهای پیشرفته رونق بسیاری پیدا کرده تا آنجایی که مشاغل خانگی تا ۲۳ درصد کل مشاغل این کشورها را شامل می شود، این در شرایطی است که سهم مشاغل خانگی در ایران بین ۳ تا ۴ درصد برآورد می شود.
به گفته سید صولت مرتضوی - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هم اکنون آمار اشتغال خانگی در کشور رضایت بخش نیست وحدود ۴ درصد مشاغل کشور، خانگی هستند که باید این سهم را افزایش داد.
وی ضمن اشاره به پایین بودن سهم مشاغل خانگی از اشتغال کشور می گوید: هدف گذاری ما اینست که بالای ۲۰ درصد از اشتغال کشور را مشاغل خانگی پوشش دهد و تلاش می شود که از ظرفیت دو بانک عامل تخصصی وزارت کار و بانک های دیگر استفاده گردد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تخصیص ۳۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در بودجه ۱۴۰۱ اطلاع داده و می گوید: درصدد هستیم که در سال ۱۴۰۲ این منابع را افزایش بدهیم تا مشکلات متقاضیان مشاغل خانگی کاهش پیدا کند.
بر اساس گزارش ها در یک سال قبل بیشتر از ۱۳۰ هزار فقره مجوز برای متقاضیان مشاغل خانگی صادر گردیده است این در شرایطی است که به قول آزیتا همتیان - دبیر ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی، ۷۰ هزار فقره مجوز کسب و کار خانگی در هفت ماهه سال جاری صادر گردیده است.
به گفته وی، با عنایت به سهم ۳ درصدی مشاغل خانگی از بازار تولید و اشتغال، با تغییر رویکرد تک بعدی به مشاغل خانگی میتوان این سهم را افزایش داد.
از نگاه کارشناسان افزایش درآمدهای غیر نفتی، رونق بخشیدن به صنایع دستی، ایجاد اشتغال، کاهش ناهنجاری های جامعه و پایداری مشاغل همچون مزیتها و دستاوردهای ایجاد مشاغل خانگی به حساب می آید.
هادی ابوی - فعال حوزه کار - در گفتگو با ایسنا، در اینباره می گوید: یکی از مزیت های مشاغل خانگی اینست که میز و دفتر نمی خواهد و افراد با هزینه اندک می توانند برای خود کسب و کاری راه اندازی کنند و علاوه بر اشتغالزایی و درآمدزایی در خانه، ساعات بیشتری را در کنار خانواده سپری کنند.
وی کاهش هزینه های رفت و آمد و اجاره کارگاه را از دیگر مزیتهای کسب و کارهای خانگی برشمرده و می افزاید: متقاضیان کسب و کار خانگی بر مبنای توانمندی و مهارتی که دارند می توانند در منزل به انجام هر نوع فعالیت خانگی بپردازند.
ابوی، صنایع دستی، بافت فرش، شیرینی پزی، گل سازی، تولید گیاهان دارویی و بسته بندی محصولات غذایی را همچون رشته هایی برشمرد که متقاضیان اشتغال خانگی می توانند دنبال کنند.
به گزارش پول من به نقل از ایسنا، با عنایت به آنکه در کشورهای توسعه یافته، مشاغل خانگی سهم بسزایی در تولید ناخالص داخلی داشته و از ارزش افزوده بالایی برخوردار می باشند، فراهم کردن بستر فعالیت و تسهیل صدور مجوز راه اندازی کسب و کارهای خانگی برای متقاضیان اشتغال خانگی می تواند یک گام مثبت و اثرگذار در تحقق این هدف و رونق مشاغل خانگی در کشور باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنت کاربران پول من در مورد این مطلب