نقش عناصر كمیاب زمین در شكل گیری و پیشرفت فناوری های مدرن؛

آیا در آینده بر سر عناصر کمیاب زمین جنگ رخ خواهد داد؟

آیا در آینده بر سر عناصر کمیاب زمین جنگ رخ خواهد داد؟ پول من: در کتاب اُپرای فضایی «تلماسه» از «فرانک هربرت»، یک ماده طبیعی گرانقیمت به نام «ترکیب ادویه» به مردم این قابلیت را می دهد تا در پهنه های وسیع کیهان برای ساختن یک تمدن بین کهکشانی حرکت کنند! در صورتیکه اینجا و در زندگی واقعی روی زمین، گروهی از فلزات طبیعی که به عنوان «عناصر کمیاب» زمین شناخته می شوند، تشکیل یک جامعه مبتنی بر تکنولوژی را ممکن کرده اند. عناصری که برای بخش های الکترونیک مدرن، حدودا حیاتی بوده و همین مورد می تواند طمع برخی قدرت ها را برای کنترل و در اختیار داشتن آنها برانگیزد. در این گزارش می خواهیم به بررسی نقش تعدادی از عناصر کمیاب و مهم در دنیای فناوری بپردازیم.


به گزارش پول من به نقل از ایسنا، انقلاب صنعتی اول با دگرگونی های بزرگ در صنعت، کشاورزی، تولید و ترابری در بازه زمانی سال ۱۷۶۰ تا سال ۱۸۴۰ میلادی رخ داد و ابتدا در انگلستان شروع شد و سپس به اروپا و آمریکا راه پیدا کرد و این تحولات باصنعتی شدن کارخانه ها و صنایع و به ویژه استفاده از نیروی ماشین بجای نیروی انسان رقم خورد. در انقلاب صنعتی دوم، موسوم به «انقلاب فناوری» که نیمه دوم سده نوزدهم تا جنگ جهانی اول را شامل می شود، با خاصیت هایی چون پروسه بسمر (اولین پروسه صنعتی ارزان قیمت، برای تولید انبوه فولاد از آهن) در دهه ۱۸۶۰ میلادی همرا بود و بیشتر با تجهیز کارخانجات به برق، تولید انبوه و خط تولید شناخته می شود و با توسعه خط آهن، تولید آهن و فولاد در مقیاس انبوه، کاربرد گسترده ماشین آلات در تولید کارخانه ای، افزایش شدید استفاده از نیروی بخار و ارتباطات الکتریکی شکل گرفت تا بشر گام بلندتری به سمت زندگی مدرن بردارد.
بعد از این دوره، انقلاب صنعتی سوم در دهه ۱۹۵۰ میلادی آغاز شد که البته تا حالا نیز ادامه دارد و در آن به ویژه استفاده از عناصر و فلزاتی با خاصیت های خاص در فناوری های مدرن هر روزه با رشد چشمگیرتری همراه می شود.
حال در این میان و در زندگی واقعی روی زمین، گروهی از فلزات طبیعی که به عنوان عناصر کمیاب شناخته می شوند، ایجاد جامعه برپایه فناوری را ممکن ساخته و تقاضا برای این عناصر حیاتی حدودا در تمام لوازم الکترونیکی مدرن به شدت در حال افزایش می باشد. عناصر کمیابی در زمین که شامل ۱۷ عنصر هستند و برای ایجاد باتری های پیشرفته، لیزر، الکترونیک و تمام فناوری های نوظهور قرن بیست و یکم همچون انتقال انرژی، حیاتی هستند.
عناصری که می توانند نقش بسیار تعیین کننده ای در انقلاب صنعتی چهارم داشته باشند.


این عناصر یا خاک های کمیاب، هزاران نیاز مختلف را برآورده می کنند. برای مثال، «سریم» به عنوان کاتالیزور برای پالایش نفت استفاده می شود و «گادولینیوم» نوترون ها را در راکتورهای هسته ای جذب می کند. اما برجسته ترین قابلیت های این عناصر در درخشندگی و مغناطیس آنها نهفته است. رنگ آمیزی صفحه نمایش گوشیهای هوشمند، نشان دادن صحت اسکناس های یورو و تقویت سیگنال ها بوسیله کابل های فیبر نوری در کف دریا همچون موارد زیادی است که به این عناصر کمیاب متکی است.


در این تصویر مشاهده می کنید که چگونه یوروپیم موجود در الیاف جاسازی شده در اسکناس یورو در زیر نور فرابنفش شفاف می شوند.
نور فرابنفش، الکترون های f یوروپیوم را تحریک می کند و آنها سپس به حالت اولیه خود بازمی گردند و در این پروسه فوتون های نور مرئی را آزاد می کنند.


منبع:

1401/12/03
07:32:37
5.0 / 5
476
تگهای خبر: ارز , اسكناس , تولید , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما