ال نینوی قوی فرا می رسد پاییز و زمستان ایران چه می شود؟

ال نینوی قوی فرا می رسد پاییز و زمستان ایران چه می شود؟
به گزارش پول من، بارندگی شدید اخیر در شمال کشور باآنکه در بعضی مناطق رکوردهای قابل توجهی بر جای گذاشت، اما بگفته یک استاد دانشگاه نمی توان این بارش ها را مستقیماً نتیجه «سوپر ال نینو» دانست؛ با این وجود، پیش بینی تشکیل یک ال نینوی قوی در پاییز و زمستان می تواند برای وضعیت بارندگی ماههای آینده ایران اهمیت زیادی داشته باشد.
به گزارش پول من به نقل از خبر آنلاین، مهدی زارع، استاد دانشگاه، ضمن اشاره به بارندگی های ۱۶ و ۱۷ شهریور در سواحل شمالی کشور می گوید این بارشها بالاتر از آنکه نتیجه مستقیم ال نینو باشند، حاصل الگوهای سینوپتیکی منطقه، عبور ناپایداری های جوی و نفوذ زبانه های پرفشار شمالی روی آب های کاسپین بوده اند.
او توضیح می دهد که اثر پدیده های کلان اقلیمی مانند ال نینو بر خاورمیانه با تأخیر زمانی هم راه است و بنابراین نمی توان سامانه بارش اخیر را مستقیماً به این پدیده نسبت داد.
با این وجود، زارع می گوید بررسی مدلهای دینامیکی و اقلیمی برای پاییز و زمستان ۱۴۰۵ از ایجاد ال نینوی قوی حکایت دارد و ENSO در فاز گرم و بسیار قوی قرار گرفته است.
به قول او، در نیمه دوم پاییز و زمستان، در وضعیت ال نینوی قوی، رودباد زیرگرمسیری به طور معمول به عرض های پایین تر رانده می شود و فرودهای مدیترانه ای و سامانه های سودانی می توانند با قدرت بیشتری از جنوب غرب، غرب و مرکز ایران عبور کنند.
خوزستان، فارس، ایلام، لرستان، کرمانشاه، چهارمحال وبختیاری و کهگیلویه وبویراحمد همچون استان هایی هستند که به طور معمول در چنین شرایطی بارندگی نرمال تا فراتر از نرمال را تجربه می کنند.
اما این خبر لزوماً به مفهوم بارندگی آرام و مداوم نیست. زارع تاکید می کند ال نینو می تواند فرکانس بارندگی های شدید کوتاه مدت را افزایش دهد؛ موضوعی که باتوجه به خشکسالی های متوالی و کاهش نفوذپذیری خاک، می تواند خطر روان آب و سیلاب را هم افزایش دهد.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.


منبع:

1405/06/22
10:07:06
5.0 / 5
4
تگهای خبر: آب , بارش , بارندگی , دانشگاه
این مطلب پول من را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنت کاربران پول من در مورد این مطلب
کامنت شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
کامنت:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

پول من